søndag 6. februar 2011

Tanker over en kaffekopp....

Bæstemor og gubbelusken er på hytta(ferieboligen,godset...stryk det som ikke passer).
Bæstemor blir oppvarta på alle bauer og kanter og får knapt lov til å hente seg kaffe (eller gå på do).
Årsaken er høyt blodtrykk (temmelig høyt) og ordre fra legen om å ta det HELT MED RO ei tid.
Da får man jo også tid til å TENKE....noe som kan være både POSITIVT og NEGATIVT.
Nå er ikke denne bæstemora så veldig negativ av seg...lever vel heller etter "alt ordner seg på et eller annet vis".
Dette har man da prøvd å snike inn i oppdragelsen av avkommet gjennom mange år.
Heldigvis har noe satt seg fast....så bæstemor er fornøyd med sine,til dels,positive avkom.
Bæstemor er glad for at alle har bosatt seg i nærheten....men alikevel så langt unna at man må sette seg i bilen for å nå dem (eller dem oss).
Bæstemor synes det er bra at alle tre har skapt seg egne hjem,og at de nok aldri kommer til å "flytte hjem" igjen.....utenom i "KRISETILFELLER"....sånn som nå....når yndlingsdattra med familie bor hos oss. Nå skal jo ikke det vare evig....bare noen uker...og det er godt å ha dem der,etter alt som har skjedd. Så lenge begge parter tar litt hensyn til hverandre så går det aldeles utmerket...synes jeg da :o)
Så er spørsmålet: Er bæstemor helt bak mål som synes det er godt at ungene flytter for seg selv,blir voksne og lever sine egne liv?
Er det egoistisk å nyte ei stille helg på hytta? (uten unger-store eller små.)
Er bæstemor ei dårlig bæstemor når ho sier nei til å passe barnebarn hvis hun har planlagt noe annet? (Såfremt det ikke er HELT nødvendig!)
Man strekker seg langt for ungene sine....men det blir da feil å prøve å leve deres liv?
Når man i tilegg har foreldre/svigerforeldre som har behov for "LITT" hjelp/oppmerksomhet ......da hender det jo at det blir litt mye i perioder....

Det er da bæstemor og gubbelusken sier :"Denne hælga ska vi ha heilt aleina på hytta!"
...av og til med dårlig samvittighet....selv om alle våre synes det er helt greit at vi sier fra....å som bæstemor sett lille hjærte sier :"Være me anna dag????"
Ha en fin søndag ;o)
Klæm fra bæstemor :-)

3 kommentarer:

 1. Som jeg unner dere disse frihelgene! Dere er da voksne mennesker som med god samvittighet kan stikke dere bort fra hverdagens kjas og mas.

  Tenk så heldig dere er, som har tre små som slett ikke er så små lenger. Som har fått sine egne små. Og ikke minst, tenk så heldig de er som har dere! De kan komme hjem til dere når de ønsker. På ettermiddagsbesøk, helgebesøk, i ferier, høytider, eller som nå når noe ekstraordinært rammer. Jeg hadde gladelig kappet av meg venstrearmen for å ha det samme som de har. Muligheten til å ta med ungene sine til bestemor og bestefar. Sammen.

  Dere stiller virkelig opp for deres. At dere sier nei hvis det ikke passer er en selvfølge. Det tror jeg både deres tre og de fleste andre småbarnsforeldre skjønner :-)

  Kos dere på Godset! La gubben løpe etter kaffe og hva det måtte være. Ta vare på helsa :-)

  SvarSlett
 2. Dåkk ska berre kose dåkk på godset;-D
  har dåkk virkeli fortjænt:-)
  Ikke nå vits me dårli samvittighet..den berre ødelegg:-P
  GID<3

  SvarSlett
 3. Visst skal man unne seg ei hyttehelg i ro og fred eller andre ting som passer. Det er ikke sunt å være backup i andre sitt liv hele tiden, selv om det også er koselig å hjelpe til, innimellom. Kos deg og la deg varte opp, det varer nok ikke evig :)

  SvarSlett