torsdag 30. september 2010

Rognebærgele,kopptuer og tankelause folk.....

Bæstemor har laga rognebærgele....og strikka kopptuer for første gang i sitt liv. Alt må jo prøves :-)
Hekla søte hatter til glassene og laga merkelapper med oppskrift inni.
Ble ganske så fornøyd med resultatet.
Alikevel så sitter jeg her og trøstespiser sjokolade,drikker kaffe og synes egentlig litt synd i meg selv....eller kanskje man kan kalle det å være "lei seg"....
Alt på grunn av en liten telefonsamtale.
Var riktig så blid og fornøyd og måtte jo bare fortelle hva jeg hadde laget.
"Ja sånt har vel du tid til SOM BARE GÅR HJEMME OG GJØR INGENTING FOR TIDEN!!!!"
Ja jeg er sykemeldt....har vært det en stund....men man blir ikke sykemeldt uten grunn....selv om det ikke synes utenpå....man prøver å fokusere på alt det positive....prøver å la være å stresse....prøver å finne på koselige ting....prøver å være litt mer egoistisk...prøver å finne en måte å lagre litt energi på....
Aldri unnskyld deg for hvordan du føler deg.Det er som å beklage at du er ekte.....
Bæstemor.

mandag 27. september 2010

Malingsoverdose.

Da har det vært maratonjobbing i bæstemorhuset.Har malekoster,kvistlakk,grunning OG ROT øverst i halsen.Kjenner tarmtottene vrenger seg ved tanken på at vi har badet og taklistene i gangen igjen.
Litt vemodig å male over akkurat disse skribleriene.Det var minstebane som satt å gjorde lekser ved kjøkkenbordet....å litt på den nye panelen....sånn for 8-9 år siden...å nå er han voksen....flyttet sammen med kjæresten....å skal aldri sitte ved kjøkkenbordet å gjøre lekser mer .....
Her er taklistene ferdig og satt på plass.Se den forskjellen på vinduet og di nymalte taklistene :-)
Kjøkkenet ble så lyst og fint.Ser ut som om vi har helt nye vinduer.
Ble veldig fornøyd med lik farge på panel og tapet,bare forskjellig glansgrad.
Endelig fikk gubbelusken poengtert hvor viktig det er med skikkelig verktøy,opptil flere ganger til og med. Dette monsteret skremte vettet av kattene opptil flere ganger i løpet av dagen.
Men det tar fremdeles kortere tid å bruke en skrutrekker når du skal fjerne EN SKRUE,enn å montere denne saken!!!!
Lørvekatta fulgte nøye med på alt vi gjorde,og blei tråkka på i hytt og pine,men trur du han gikk ut???? Neida,han måtte få med seg ALT :-)
Gammelpusi gjemte seg på gjesterommet,dypt nedi sengeklærne.Lurte vel fælt på hva disse husfolkan egentlig drev på med.
ER KJEMPEFORNØYD MED RESULTATET. Skal sy nye gardiner til kjøkkenvinduet.Stoffet ble kjøpt inn i sommer,og ligger bare på vent ;o)

Nå er gangen,stua og kjøkkenet så og si ferdig.Bare nye håndtak på kjøkkeninnredninga ÅSSÅ DI DÆRRE TAKLISTENE I GANGEN mangler,men nå er det pause på et par uker tror jeg...eller rettere sagt kjenner jeg. Ryggen verker,hodet holder på å sprenges,humøret er heller slett og jeg har lyst til å sitte HELT I RO I GODSTOLEN og nyte synet av maratonjobbinga vår.
Til helga kjære gubbelusk,DA skal jeg lage fårikål til deg,for det har du ærlig fortjent ;o)
Klæm fra bæstemor :o)

fredag 17. september 2010

Høst i nord :o)

Nå er det skikkelig høst.Er velsigna med et nydelig høstvær,sol og opptil 15 varmegrader :o)
Snart skal jeg finne fram vintergardiner og høst-stæsj.Må bare finne overskuddet og energien til å få malt i stua først.Blir jo så varmt og koselig med høstfarger og stearinlys.Dette bildet er tatt i fjor på denne tia,blir nok til å holde meg til det samme i år også ja :o)
Hadde kjempetrivelig besøk av ei gammel venninde i går.Mange år siden vi har tatt oss tid til å treffes og skravle. Alle årene ble bare borte,og vi skravla like mye som før :-)
Håper det ikke går like lenge til neste gang :o)
Noe som ble diskutert var alle "hvite" hjem rundt omkring.Det er hvite møbler,hvite vegger,hvite gulv,duker,bilder,gardiner...osv.Hvor blir det varme,lune,personlige av?
Å hvor gjør dem av ungene? Regner med at sofaen og gulvteppene er IKKE OMRÅDER for dem.
Føler kanskje at det er mye utstillingshjem rundt omkring.PENT...JA!!! Men ganske kaldt i lengden.
Er fremdeles glad i min brune skinnsofa.Når barnebarna kommer kan dem snaske seg oppi sofaen og kose seg med en is,og bæstemor kan ta tua å tørke av etterpå.Katta får ligge der også,sjøl om ho røyte som ei katt førr tia ;o)

Alle disse høstbildene tok jeg sist helg.Da hadde gubbelusken og bæstemor en nydelig tur til fjells,i strålende solskinn.
Håper alle får ei like fin hælg denna hælga :o)
Klæm fra bæstemor ;o)

mandag 13. september 2010

Bursdag i huset.

I dag har gubbelusken fødselsdag.Han fortjener virkelig en stor bukett roser!
Roser fikk han også,ikke av meg,men av mammaen sin.
Jeg har bakt kaker....masse kaker....
Hele kakebakinga startet inni hodet mitt på lørdag kveld.
Da kom min kjære gubbelusk inn og presterte å si at han skulle ha kake med seg på jobb på mandag.
Etter at butikkene hadde klaska igjen dørene og tatt helg.
?????????
"Ja,gjerne sånn kake med masse frukt på toppen." Kom det ut av min kjæres munn!!!!
På en lørdags kveld,uten mulighet til å få tak i MASSE FRUKT!!!!
Akkurat da tenkte jeg tilbake på da ungene var skoleunger: Mamma vi skal visst ha utedag i mårra,må ha med pølser og kakao,lappen ligger i sekken. DISSE ORDENE KOM SOM OFTEST NÅR MAN VAR I FERD MED Å PUTTE DYNA GODT RUNDT DEM Å SI GODNATT.

Men det er utrolig hvor flink en husmor er til å trylle,når Esso har egg og fløte,og Prix åpner klokka ni på mandagsmårran,å husmora er villig til å kjøre til gubbelusken sin jobb med ferdigpynta Pavlovaterte før lunch!!!!!
Synes jeg fortjener et par av rosene jeg også,bare fordi jeg er den jeg er akkurat i dag,og fordi det er gubbelusken sin fødselsdag,og fordi jeg egentlig er forskrekkelig glad i både gubbelusk og unger.
GRATULERER MED DAGEN KJÆRE GUBBELUSK :o)
Klæm fra bæstemor ;o)

onsdag 8. september 2010

Oppdatering av bolig ;o)

Vi har begynt å pusse opp huset....eller kanskje vi skal kalle det oppdatering.....Gangen er nesten ferdig,bare taklistene igjen.Så nå er det farvel til alle furudører,vinduer og lister.Til og med panelen blir malt.
Ytterdøra har også fått seg en liten oppkvikker ;o)
Er kjempefornøyd med resultatet,men det har vært litt av et arbeide.Har hele 10 dører i gangen,bare ytterdøra som ikke skulle males.Kvistlakk,grunning og 3 strøk maling måtte til før vi var fornøyd.Men så ble det jo så lyst og fint at jeg enda må stå å beundre hele gangen innimellom.
Disse veggordene er helt super,og dekorativt er det også.

Så nå er det bare å mote seg opp å begynne på stua,kjøkkenet og badet.Blir så bra så ;o) Gruer meg litt til alle vinduskarmene,men gubbelusken hjelper nok til med dem tror jeg,når bare fiskesesongen er over.Og det er den 15 september :o) Men først skal vi ha en liten miniferie på godset.Drar i ettermiddag og kommer ikke hjem før på søndag.Vi skal fiske,se etter tyttebær og ha bål i fjæra når kvelden siger på. Det er meldt strålende sol i flere dager nå,så jeg gleder meg til å være ute å nyte de siste solstrålene før kulda setter inn.
Kan vel kanskje kalle det en liten egoisthelg,eller kjærestehelg,hvis man kan kalle det noe sånt når man har vært sammen i snart 30 år ;o)
Ha en fin onsdag :-)
Klæm fra bæstemor ;o)